“Ja çfarë do të ndodhë me Shqipërinë”, vjen paral ajmërimi i fuqishëm nga kryeministri italian

Për kryeminstrin italian Giuseppe Conte me pr ocesin e integrimit të Shqipërisë e të vendeve të ish Jugosllavisë, është në lojë kredibiliteti i politikës së jashtme europiane.

Ai jep paralajmërimin e fortë se nëse dë shtojmë dhe këtë objektiv jo vetëm do të rr ezikojmë të shohim këto vende të heqin sytë nga Europa e të kërkojnë aleatët e tyre të vjetër, por rr ezikojmë që këto vende të kërkojnë aleancë me Federatën ruse por edhe me Turqinë.

“Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Europian e i vendeve të ish Jugosllavisë është një proces që absolutisht duhet të vazhdoj”, ka de klaruar ainë Konferencën për 45 vjetorin e Traktatit të Helsinikit, mbajtur sot në Romë në Pallatin Borromeo.

“Pesë vende të ish Jugosllavisë e Shqipëria aspirojnë të jenë pjesë e familjes europiane. Është një pr oces shumë k ompleks e shumë delikat”, tha kreu i qeverisë italiane duke shtuar se “është i bindur që ky pr oces duhet abs olutisht të vazhdoj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *